De Garagekapper

Filmportret De Garagekapper

Jan Oosterveen is De Garagekapper

Over de film

De Meppeler Jan Oosterveen is de Garagekapper. In zijn garage aan huis heeft hij een kapsalon gebouwd waar mannen een echte originele barbierservaring beleven. Alsof dat al niet bijzonder genoeg is, is zijn verhaal over hoe hij daar is beland nog veel mooier om te vertellen.

Je gaat zitten in de prachtige kappersstoel en je komt direct tot rust. Jan’s garagekapsalon is een plek om even te ontspannen terwijl de ervaren kapper je haar mooi in model knipt. Het leven van Jan is onlosmakelijk verbonden met het kappersvak en dat laten we zien.

Het kappersleven

Als je echt succesvol wil worden in het kappersvak dan moet het je passie zijn. Jan ziet bij iedere man direct wat voor kapsel hem goed zou staan en gaat het liefst direct aan het knippen. Aan ons de uitdaging om die passie goed in beeld te brengen.

Het vakmanschap

Kapper zijn is ambachtelijk werk. Jan onderscheidt zich doordat hij nog van de oude kappersschool is. Bedreven knipt hij het haar van de mannen die in zijn garagekapsalon komen voor een nieuw model. Door mooie close-ups te maken, laten wij zijn techniek en kunde zien.

  • Category : Film
  • Date : 2021-05-11
  • Locatie : Meppel
Meer over De Garagekapper