Sinds mijn tienerjaren speel ik bordspellen en videogames. Na een zwart-witte Pong-machine en andere prehistorische waar kochten mijn broer en ik onze Atari 2600 in 1981, gebundeld met het spel Asteroids. Onze bordspelavonturen begonnen met het spelen van Risk met vrienden, maar begonnen echt nadat we op de serieuzere spellen zoals Axis & Allies waren gestuit. De meer complexe bordspellen gaan vooral over strategie, diplomatie en een beetje geluk. Net zoals het echte leven.

De videogames en bordspellen werden opgeslagen zodra het weer ons toeliet om weer buiten te gaan spelen. In de winter was het weer game-tijd.

Ik had al geruime tijd geen videospelletjes meer gespeeld totdat we een Playstation 4 in onze studio installeerden voor wat lekkere ontspanning. De laatste jaren ben ik erg geïnteresseerd in het meeslepende effect van videogames en het sociale aspect. Ik ontmoette zelfs enkele gamers in het echt in verschillende landen en kwam ook in contact met game-ontwikkelaars. Dit heeft me er zelfs toe gebracht daar een documentaire over te maken. Boardgaming doen we een keer per maand met een groep vrienden, ook in onze studio.