Iedere shoot beginnen wij met het uitwisselen van inspiratie die vervolgens wordt uitgewerkt tot een mood- of storyboard. En bij haast iedere shoot kom je tijdens het ‘opbouwen’ en fotograferen op nieuwe ideeën en inzichten en gaat het plan de prullenbak in ? Zo’n plan is er vooral voor om richting te geven en je op weg te helpen, zeker bij het werken in een team.

Toen wij bij Sandra arriveerden, was zij al druk bezig met het ‘aankleden’ van Anne-Bob en toen Christy zich bij ons team voegde voor de make-up en het haar zag ik dat mijn ‘plan’ de prullenbak in kon. Voor mij zag ik een ‘Space Queen’ en met die gedachte in mijn hoofd heb ik de shoot uitgevoerd. Als je een duidelijk verhaal hebt is het (voor mij) veel gemakkelijker om het model aan te sturen zodat ze zichzelf in de wereld of hoedanigheid waant die ik in mijn hoofd heb. Ik moest vooral denken aan de Pearls, een ras van de planeet Mül uit de verhalen van Valerian en daarnaast natuurlijk aan Barbarella.

De eerste scene was tussen de bomen en het ‘verhaal’ die van een Alice in Wonderland, maar dan in science fiction stijl. De wereld om haar heen was haar onbekend en we zochten blikken van observatie en verwondering. De tweede scene op de zandduinen was die van de Warrior, de echte Space Queen. Om die foto’s energie te geven maakte ik gebruik van een 17mm groothoeklens. Hierdoor kan je erg dicht bij het model komen voor close-ups en kom je als kijker echt ‘in het shot’.

Voor deze fotoshoot wilde ik eens iets totaal anders neerzetten. Het idee ontstond omdat ik me liet inspireren door zeemeerminnen. Ik wilde iets doen in het water, maar ook op het land moest het gaaf zijn. En omdat ik het niet te cliche wilde maken hebben we gekozen voor een totaal eigen look.

Sandra Welte